Europaean Aquatics

Bristol Oteli’nde düzenlenen ‘deneysel’ Avrupa Şampiyonası sırasında gerçekleşen ilgili ülkelerin ilk toplantısı, Fédération Internationale de Natation Amateur Başkanı Erik Bergvall (İsveç) tarafından gerçekleştirildi. Fransa’dan Emile Drigny toplantıya Sekreter olarak atandı ve 11 ülke bir gözlem ülkesi ile kongrede temsil edildi.

Bu ilk Avrupa toplantısına katılanlar Almanya’dan, Bay W. Binner & Mr Behrens; Avusturya, Bay Duhmkholer; Belçika, Sayın A. Delahaye & Bay R. de Raeve; İspanya, Bay Casanovas; Fransa, Bay E. G. Drigny; Yunanistan, Sayın Protopoulos; Macaristan, Dr. L. Donáth; İtalya, Alexander Jar; Polonya, Sayın Th. Sémadeni & Bay Facher; İsveç, Bay E. Bergvall; ve Çekoslovakya, Bay L. Hauptmann & Bay Hofbauer. Hollanda’dan LEN’e daha sonra yapılan yazışmalar, Hollanda’nın da toplantıda olabileceğini, ancak nedense güncel raporlardan çıkarıldığını göstermektedir. İngiltere’nin LEN’e olan suskunluğu, temsilcisi John Hodgson’ın toplantıda gayri resmi olarak yardım ettiği gerçeğiyle ortaya çıktı.

O günlerde dünya rekorları listesi genişti ve LEN’in kurulduğu yıl, bir dizi Avrupalı sadece Avrupa rekoru değil, aynı zamanda dünya rekoru da kırdı.

Devamını oku

https://www.len.eu/