Milli Sporcu Bursu Tanıtım Toplantısı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun girişimleriyle uluslararası başarıları olan milli sporcuların 52 vakıf üniversitesinde yüzde 100 burslu okuma imkanı elde ettiği ‘Milli Sporcu Bursu Tanıtım Toplantısı’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Milli Sporcu Bursu Tanıtım Toplantısı’nda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün spor alanında çığır açacak önemli bir projeyi gençlere tanıtmak üzere bir arada olduklarını belirterek, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile üniversitelerin hayata geçirdiği “Türk Sporuna Yükseköğretimde Yüzde Yüz Destek” programının hayırlı olmasını diledi.

Sporcu bursuyla vakıf üniversitelerine yerleşen 76 gencin her birini tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeyi, uluslararası yarışmalarda başarıyla temsil ederek madalya kazanan gençlerin, eğitim öğretim hayatlarında da aynı başarıyı tekrarlayacaklarına inandığını söyledi.

Törende, milli sporcu bursu protokolü kapsamında en yüksek puanı alan, İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olan federasyonumuz sporcusu Feyza Elif Ersoy, sporcu bursunun eğitim-spor ikilemini kırmada milat olacağını dile getirdi.