Uluslararası Çalışma Örgütü İle Protokol İmzalandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Türkiye Sutopu Federasyonu, iş birliği ile mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocuklarına yönelik su sporları faaliyetleri düzenlenerek, geleceğin sporcuları yetiştirilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ILO ve Federasyonumuz arasında sosyal sorumluluk projesi kapsamında ‘‘Mevsimlik Tarım İşçisi Ailelerinin Çocukları İçin Spor Etkinlikleri İş Birliği Protokolü’’ imzalandı.

Mevsimlik tarım işçisi ailelerinin çocukları için su sporları etkinlikleri düzenlemeyi öngören protokol ile ailelerin dönemsel olarak konakladıkları illerde çocukların yüzme kursları aracılığıyla yüzme öğrenmesi, erken yaşlarda su sporlarına yönlendirilmesi, yetenekli çocukların keşfedilmesi ve bilinçli sporcuların ortaya çıkmasının desteklenmesi amaçlanıyor.

İş birliği ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında çocukların hem yüzme öğrenmesi hem de proje illerindeki sutopu altyapısına sporcu kazandırılması ve çocukların korunması ve gelişmesine katkıda bulunmak hedefleniyor.

Protokol kapsamında, mevsimlik tarım işçiliği yapan ailelerin çocukları tespit edilerek Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki spor tesislerinde düzenlenen yüzme kurslarına yönlendirilecek, ulaşımları sağlanacak, takipleri yapılacak, çocuklara spor malzeme ve ekipmanı sağlanacak. Yüzme kurslarına katılan çocuklara milli sporcuların katılımı ile kariyer rehberliği etkinlikleri düzenlenecek, sporcu kazanımına yönelik faaliyetler yapılacak. Çocuk işçiliğiyle mücadele çerçevesinde sporun rolüne ilişkin kamuoyunun duyarlılığını arttırmaya yönelik bir de kampanya yürütülecek.

Protokol kapsamında ilk faaliyet 01 – 07 Ağustos 2022 tarihleri arasında Dünya Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Trabzon ilinde ikili kamp yapan U16 Erkek Milli Takımımız ve Almanya takımları arasındaki hazırlık kampı süreci ve dostluk müsabakası olacak. Bu faaliyeti izlemeye gelecek mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocukları sporcular ile tanışabilecek ve maçlarını izleyebilecekler. Ardından kendi illerinde düzenlenen yüzme kurslarına katılabilecekler.

Spor faaliyetleri Adana, Adıyaman, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Giresun, İzmir, Hatay, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon ve Zonguldak illerinde yürütülecek olup 31 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek.