TOHM SUTOPU İZMİR’DE AÇILIYOR

Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezleri (TOHM) bünyesinde  Sutopu branşı kadınlar kategorisinde İzmir’de açılıyor.

GSB Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sporcu Yetiştirme Daire Başkanlığı ve Türkiye Sutopu Federasyonu Başkanlığınca oluşturulan Değerlendirme Komisyonu  kararı doğrultusunda aşağıdaki kriterlere sahip kadın sporcuların 2024-2025 sezonu için 09-15 Eylül 2024 tarihleri arasında yatılı veya gündüzlü statüde başvurularını e-devlet üzerinden yapmaları gerekmektedir.

TOHM Sporcu alım başvuruları her yıl eğitim öğretim ara dönem ve dönem sonlarında olacak şekilde 2 kez yapılacak olup, Sutopu branşında 16-18 ve 19-20 yaş ve üzeri kategorilerindeki kadın sporcular TOHM başvurusunda bulunabilecektir.

TOHM sporcu seçim kriterlerinde yapılacak sıralamada;

a) 16-18 ve 19-20 yaş ve üzeri  gruplarında Milli Takım sporcusu olmak,

b) Sezon içerisinde en az 1 kez Milli Takım müsabaka veya kampına katılmış olmak,

c) U16, U18 ve U20 yaş gruplarında Türkiye Şampiyonalarına katılan takımlarda yer alarak bu müsabakaların en az %60‘ında yer almak ve ihtiyaç durumunda ilgili antrenör görüşü alınarak değerlendirme komisyonuna sunulan sporcular başvurabileceklerdir.

Ayrıca; TOHM sporcusu olarak seçilenlerin her yıl içerisinde yapılacak performans değerlendirmeleri sonucunda yeterli kriterleri sağlayan sporcular Federasyon’un teklifi, Değerlendirme Kurulunun kararı ile değerlendirilmeye alınacaktır .